Tips og råd til hvordan du kan redusere leddsmerter

Når leddsmerter først har oppstått er det lett å ønske seg tilbake til en hverdag med mer bevegelsesfrihet og komfort. Det trengs kun noen enkle, men kraftfulle vaner og livsstilstiltak for å redusere leddsmerter og kjenne på en betydelig forskjell. 

 

Et liv med leddsmerter


Leddsmerter kan gi en verkende følelse i kroppen og de kan være både stikkende og brennende. Smertene kan være konstant eller oppstå ved bestemte bevegelser – og i tillegg er det mange som opplever hevelse, stivhet eller redusert bevegelighet i leddene. Mer bevissthet rundt fysisk aktivitet, kosthold, stress og søvn vil bidra til å gjøre leddsmertene bedre på sikt.  

 

5 tips for bedre leddhelse

 

 • Riktig hydrering: Drikk nok vann, det er viktig å holde seg tilstrekkelig hydrert gjennom hele dagen. Vann er helt essensielt for å opprettholde leddbruskens elastisitet og smøring, det bidrar til å redusere friksjonen mellom leddene.
 • Balansert kosthold: Fokuser på et balansert kosthold som inkluderer næringsstoffer som er gunstige for leddhelsen. Omega-3 fettsyrer fra fet fisk, antiinflammatoriske stoffer fra frukt og grønnsaker, samt kalsium og vitamin D fra meieriprodukter, i tillegg til egnede kosttilskudd, er alle viktige for sterke og sunne ledd.
 • Moderat trening: Engasjer deg i regelmessig, moderat trening for å styrke musklene rundt leddene. Dette kan inkludere gåturer, sykling, svømming eller andre lavt belastende øvelser som bidrar til å opprettholde fleksibiliteten og stabiliteten i leddene.
 • Hold kontroll på vekten: Oppretthold en sunn kroppsvekt, da overvekt kan legge ekstra press på leddene, spesielt i knær og hofter. En balansert vekt reduserer belastningen på leddene og kan bidra til å forhindre slitasje over tid.
 • Riktig sittestilling: Vær oppmerksom på sittestillingen, spesielt for de som tilbringer mye tid foran en datamaskin. Sørg for riktig støtte til rygg og nakke for å unngå unødig belastning på leddene i øvre del av kroppen.

 


Beveg deg mot smidigere ledd


Fysisk aktivitet spiller en avgjørende rolle i å opprettholde sunne ledd og redusere leddsmerter. Moderat trening, som inkluderer aktiviteter som gåturer, sykling eller andre lavt belastende øvelser, bidrar til å styrke musklene rundt leddene. Dette hjelper ikke bare med å opprettholde fleksibilitet og stabilitet i leddene, men kan også redusere belastningen på dem. 


Å opprettholde en sunn kroppsvekt er også viktig, da overvekt kan legge ekstra press på leddene, spesielt i knær og hofter. Kombinert med andre livsstilstiltak som riktig hydrering, balansert kosthold og god sittestilling, kan regelmessig fysisk aktivitet være en kraftfull strategi for å redusere leddsmerter og fremme en mer aktiv livsstil.


En god natts søvn er viktig for leddene


Søvn er en kritisk faktor når det gjelder å opprettholde optimal helse, og leddene er ingen unntak. Forskning har vist at dårlig søvnkvalitet kan forverre leddsmerter og betennelser. Under søvn går kroppen gjennom reparasjonsprosesser, inkludert reparasjon av leddvev. Derfor er det avgjørende å jobbe mot å forbedre søvnkvaliteten for å støtte leddhelsen.

 

Tips for bedre søvnkvalitet

 • Etabler en regelmessig søvnplan: Gå til sengs og stå opp til samme tid hver dag for å regulere kroppens indre klokke.
 • Skap et beroligende miljø: Hold soverommet mørkt, stille og kjølig for å skape optimale betingelser for søvn.
 • Unngå skjermtid før sengetid: Blått lys fra elektroniske enheter kan forstyrre produksjonen av søvnhormonet melatonin.


Stress og leddsmerter


Stress kan være en utløsende faktor for økt leddsmerter. Når vi opplever stress, frigjør kroppen hormoner som kan føre til betennelse og forverre eksisterende leddproblemer. Det å håndtere stress er derfor ikke bare gunstig for mental velvære, men kan også ha positive effekter på leddhelsen.

 

Stressmestringsteknikker for bedre leddhelse:

 • Pusteøvelser: Dypt pustearbeid kan berolige nervesystemet og redusere stressresponsen.
 • Regelmessig fysisk aktivitet: Trening frigjør endorfiner, som kan bidra til å redusere stress og styrke leddene.
 • Meditasjon og mindfulness: Øv deg på å være til stede i øyeblikket for å redusere angst og ulike nivåer av stress.
  Ved å implementere disse tipsene og teknikkene i dagliglivet, kan enkeltpersoner styrke søvnkvaliteten, redusere stress og dermed støtte leddhelsen. Å la kroppen hvile i kombinasjon med å håndtere stress vil være en god strategi for å oppnå smidige og komfortable ledd.

 

Kosthold for god leddhelse


Når det gjelder å opprettholde sunne ledd og redusere risikoen for leddsmerter, spiller ernæring en avgjørende rolle. Det er viktig å se på hele kostholdet for å forstå hvilken innvirkning det har på leddene. Det er flere matvarer og ingredienser som kan være med på å redusere leddsmerter på sikt.  

 

Antiinflammatoriske matvarer


Å velge matvarer med antiinflammatoriske egenskaper er en god start. Matvarer som fisk, grønne bladgrønnsaker, og frukt som blåbær, kan bidra til å redusere betennelse i leddene, som ofte er knyttet til smerter og ubehag.

 

Kalsium og vitamin D


Et tilstrekkelig inntak av kalsium og vitamin D er viktig for å opprettholde sunne ben og ledd. Disse næringsstoffene finnes i meieriprodukter, grønne grønnsaker og gjennom moderat eksponering for sollys. Riktig mengde kalsium og vitamin D bidrar til å styrke benstrukturer og opprettholde leddhelsen.

 

Kurkumin


Gurkemeie, med sitt aktive stoff kurkumin, er kjent for å være en allsidig og helsebringende ingrediens. Studier har vist at ulike former for gurkemeie kan bidra til å bekjempe inflammatoriske tilstander, redusere betennelse, senke blodsukker- og kolesterolnivåer, samt styrke immunforsvaret. Kurkumin kan spesielt bidra til å lindre leddsmerter og forbedre bevegelsesområdet.

 

Eggeskallmembran


Naturlig eggeskallmembran (NEM) er en bemerkelsesverdig ingrediens som har gjort seg gjeldende innen leddhelse. Den består av udenaturert kollagen type II, glukosamin og keratin – tre kraftfulle elementer som støtter ledd og muskler for en mer aktiv hverdag.

 

 

Artroshield 


ArtroShield er et leddprodukt med positiv virkning på ømme og slitne ledd, og kjent for sin nøkkelingrediens naturlig eggeskallmembran. Den unike kombinasjonen av næringsstoffer i eggeskallmembran, inkludert vitamin C, hyaluronsyre, vitamin D, selen og mangan gir et komplett og norskprodusert leddprodukt. 


Les mer om ArtoShield her

 

Kollagen


Inkludering av matvarer rike på kollagen, som kylling, fisk og belgfrukter, kan også støtte leddene. Kollagen er et viktig strukturprotein som finnes i brusk, og tilførsel av dette proteinet gjennom kostholdet kan bidra til å opprettholde leddenes elastisitet og smøring.

 

Gi deg selv en bedre hverdag


Ved å legge vekt på søvnrutiner, fysisk aktivitet, mindre stress og et variert kosthold med riktige kosttilskudd, legger du grunnlaget for en smidigere hverdag. Selv om mye av ansvaret ligger på deg, kan vi bidra med å tilføre riktig næring til leddene dine med ArtroShield.


ArtroShield består av en sammensetning av naturlige ingredienser og næringsstoffer som jobber sammen for å redusere ubehag, stivhet og forbedre bevegelighet. Det vil være et godt supplement i hverdagen og en støtte i dine daglige rutiner mot mindre leddproblemer. Her kan du lese om 4 gode grunner til å prøve ArtoShield i dag!

 

×

Abonnementsfordeler ArtroShield®
Ved bestilling av vårt prøvetilbud på ArtroShield, vil du få tilsendt 1 eske med 60 kapsler gratis. Du betaler kun kr 79 i frakt/registreringsomkostninger. Du er ikke bundet til noe fremtidig kjøp, men du må gi beskjed innen angitt frist på faktura dersom du ikke ønsker automatisk leveringstjeneste.

Produktet leveres direkte hjem til din postkasse – praktisk og lettvint 
Som abonnent får du faste forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199 per måned (totalt kr 796)– fri frakt. Abonnementet kan endres når du vil. Du er ikke forpliktet til noe videre kjøp, og kan naturligvis når som helst avslutte ditt abonnement. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det. PS: 18 års aldersgrense ved kjøp.

 

Returrett av varer i abonnement 
Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist på faktura. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert. Det opprinnelige kravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett, da dette er en reklamasjon.

 

Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per husstand. 
Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

 

Vi gir deg den aller beste kundeservicen! 
Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 75 80 35 65 alle hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Du kan også sende en e-post til post@artroshield.no. Pharma Norge AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice.

 

Vi ønsker deg en trygg og sikker handel! 
Vennlig hilsen kundeservice, Pharma Norge AS

Spesialtilbud akkurat nå:
Prøv ArtroShield® GRATIS* i 60 dager! 

Fyll inn dine opplysninger

Hent info fra 1881.no
Felter merket med * er obligatoriske

Rett i postkassa

Norskprodusert

Over 25 år i bransjen

Copyright Pharma Norge AS 2018. All rights reserved.