Mangan

Mangan er et essensielt mineral som spiller en viktig rolle i mange av kroppens prosesser. Det er spesielt kjent for sin betydning i beinhelse, stoffskifte, og antioksidantbeskyttelse. 

 

Hva er Mangan?


Mangan er et sporstoff som finnes naturlig i jord, vann og visse matvarer. Det er nødvendig for kroppens normale funksjon, men må tilføres gjennom kostholdet siden kroppen ikke kan produsere det selv. Mangan finnes i matvarer som fullkorn, nøtter, frø, bladgrønnsaker, te, og enkelte frukter som ananas og blåbær.


Hva gjør mangan i kroppen?


Mangan inngår i to enzymer i kroppen, som deltar i stoffskiftets omsetning av fett og karbohydrater og i nøytralisering av frie radikaler. Mennesker har mellom 10-20 milligram (mg) mangan i kroppen.

 

Viktige kilder til mangan


Mangan kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke. Gode kilder er hvetekli, fullkornsprodukter, nøtter, tørkede belgfrukter som erter og bønner, og te.

 

Hvor mye mangan trenger man daglig?


Variert, sunt norsk kosthold antas å inneholde mer enn tilstrekkelig mangan for de fleste. Helsedirektoratet har ikke gitt norske anbefalinger på grunn av utilstrekkelige data. Europeiske myndigheter (EFSA) anbefaler at voksne, gravide og ammende får i seg 3 milligram mangan daglig.


Hva Hjelper Mangan Med?


Støtte til Beinhelse


Mangan spiller en viktig rolle i beinmetabolisme, og tilstrekkelige nivåer av mangan kan bidra til å opprettholde sterke og sunne bein som støtter leddene.


Enzymfunksjon


Mangan er en delfaktor for flere enzymer som er involvert i metabolske prosesser, inkludert nedbrytning av karbohydrater, aminosyrer og kolesterol. Disse enzymene er viktige for energiproduksjon og cellulær funksjon.


Kollagenproduksjon


Mangan er essensielt for produksjon av kollagen, som er en viktig komponent i bindevev. Kollagen gir struktur og styrke til brusk, sener, og leddbånd. Ved å fremme kollagenproduksjonen, bidrar mangan til å opprettholde strukturen og elastisiteten i brusk og bindevev, noe som er avgjørende for sunne ledd.


Antioksidantbeskyttelse


Mangan bidrar til kroppens forsvar mot oksidativt stress gjennom sin rolle i MnSOD-enzymet. Dette beskytter leddene mot skader som kan føre til betennelse og degenerasjon.


Sårheling


Mangan spiller en rolle i sårheling ved å fremme produksjonen av kollagen og andre nødvendige proteiner for vevsreparasjon.

 

Fremme av Energi og Metabolsk Helse


Gjennom sin rolle som kofaktor for enzymer, støtter mangan kroppens energiproduksjon og metabolske prosesser, noe som kan bidra til generell helse og velvære.


Mangan i Artroshield Kosttilskudd


Artroshield kosttilskudd inkluderer mangan som en av sine nøkkelingredienser for å maksimere fordelene for ledd- og bindevevhelse. Mangan er et essensielt mineral med mange helsefordeler, inkludert støtte til beinhelse, enzymfunksjon, kollagenproduksjon, antioksidantbeskyttelse, og sårheling. Som en del av Artroshield kosttilskudd, spiller mangan en viktig rolle i å opprettholde sunne ledd og bindevev. Ved å inkludere mangan i ditt daglige kosthold gjennom Artroshield, kan du bidra til å forbedre leddfunksjonen og støtte din generelle leddhelse.

 

×

Abonnementsfordeler ArtroShield®
Ved bestilling av vårt prøvetilbud på ArtroShield, vil du få tilsendt 1 eske med 60 kapsler gratis. Du betaler kun kr 79 i frakt/registreringsomkostninger. Du er ikke bundet til noe fremtidig kjøp, men du må gi beskjed innen angitt frist på faktura dersom du ikke ønsker automatisk leveringstjeneste.

Produktet leveres direkte hjem til din postkasse – praktisk og lettvint 
Som abonnent får du faste forsendelser hver fjerde måned for kun kr 199 per måned (totalt kr 796)– fri frakt. Abonnementet kan endres når du vil. Du er ikke forpliktet til noe videre kjøp, og kan naturligvis når som helst avslutte ditt abonnement. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det. PS: 18 års aldersgrense ved kjøp.

 

Returrett av varer i abonnement 
Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist på faktura. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert. Det opprinnelige kravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett, da dette er en reklamasjon.

 

Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per husstand. 
Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

 

Vi gir deg den aller beste kundeservicen! 
Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 75 80 35 65 alle hverdager mellom klokken 09.00 og 15.00. Du kan også sende en e-post til post@artroshield.no. Pharma Norge AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice.

 

Vi ønsker deg en trygg og sikker handel! 
Vennlig hilsen kundeservice, Pharma Norge AS

Spesialtilbud akkurat nå:
Prøv ArtroShield® GRATIS* i 60 dager! 

Fyll inn dine opplysninger

Hent info fra 1881.no
Felter merket med * er obligatoriske

Rett i postkassa

Norskprodusert

Over 25 år i bransjen

Copyright Pharma Norge AS 2018. All rights reserved.